Sprint

SPRINT is een High Intensity Interval Training, oftewel HIIT, maar dan op een Bodybike Smart+. Geen lange ritten, maar 30 minuten HIIT en knallen. Je hoeft dan ook geen ervaren wielrenner te zijn om met SPRINT te starten, maar een basisconditie is wel handig. Omdat de workout kort is, word je uitgedaagd om het maximale uit jezelf te halen. Je boekt snel resultaten met een minimale belasting op de gewrichten. Intensiteitspieken worden afgewisseld met korte pauzes.

HOE ZIET EEN LES SPRINT ERUIT?

 

Ook in de middaguren is er altijd een trainer of trainster aanwezig bij 1.2.b-fitt. Laat het ons altijd weten wanneer je nieuw bent, gezondheidsproblemen hebt of voor het eerst deelneemt aan een VIRTUEEL programma zoals SPRINT of RPM. Wij kunnen je helpen bij het instellen van de Bodybike Smart+, het installeren van de Bodybike Smart+ App en je adviseren of het gekozen programma geschikt voor je is. Uiteraard zullen wij persoonlijk toelichten hoe de training van start gaat en een oogje in het zeil houden of alles volgens plan verloopt.

BENODIGDHEDEN

1.2.b-fitt zorgt natuurlijk voor de Bodybikes Smart+, die allen voorzien zijn van combipedalen (SPD-PD/toeclip). Heb je geen fietsschoenen, kies dan voor een stevige schoen met harde zool.(Wanneer je gebruik maakt van een fietsschoen met SPD-PD-systeem, verzoeken wij je vriendelijk om een schoenzool met MTB-profiel te dragen, zodat onze vloeren niet beschadigen).  
Prettig zittende sportkleding, bij de SPINNING- en SPRINTtrainingen is dit veelal fietskleding, wordt geadviseerd en neem een handdoek en een drinkfles mee.
Er is een speciale Bodybike Smart+ app beschikbaar, welke te downloaden is op een smartphone. Jouw smartphone, die je in de houder op het stuur kunt vastklikken, mag je dus ook meenemen. 

INSTELLINGEN BODYBIKE SMART+

Onderstaande punten geven precies aan waar je op moet letten tijdens het instellen van de Bodybike Smart+, maar laat de instructeur of instructrice altijd weten wanneer je nieuw bent, voor het eerst deelneemt aan SPINNING of wanneer je gezondheidsproblemen hebt. 

 • Zadelhoogte;
  Zet je voeten op de pedalen. Breng 1 van je voeten in de laagste stand, zodat je andere voet in de hoogste stand staat. De knieholte van je laagste voet heeft nu een hoek van ongeveer 30 graden. De bovenste knie is net onder de heup. 
 • Voetpositie; 
  Zorg ervoor dat de bal van de voet gecentreerd is op het pedaal zodat je een groot gedeelte van de voet gebruik op het pedaal. De voet blijft tijdens het bewegen in een horizontale stand. 
 • Zadel- en stuurhoogte; 
  Je kunt het zadel voor- en achterwaarts verstellen om de knieen goed uit te lijnen ten opzichten van je voeten. Zit op het zadel met je handen onderaan de zijkant van het stuur en de bal van voeten op het pedaal. Breng dan beide voeten op gelijke hoogte en gebruik je voorste knie om te checken. Je knieschijf zou dan precies in lijn moeten zijn met de bal van je voet. 
 • Stuurhoogte:
  Het uitgangspunt is stuur en zadel op gelijke hoogte. Echter wil je onnodige spierspanning op nek en rug minimaliseren. Je kunt dan het stuur verhogen naar een comfortabelere positie. 

SPRINT

 • Zorgt voor opbouw van strakke spieren.
 • Creëert een hogere vetverbranding.
 • Geeft snel resultaat.
 • Geeft mentale kracht.

 

 

 

Sprint sfeerimpressies

Wil je meer informatie over Sprint? Vraag dan hier informatie aan

Wil je meer informatie of je aanmelden? Vul dan het onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum