Huisregels, voorwaarden, AVG
A. Huisregels 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum B.V.
- Sporters en bezoekers dienen te allen tijde de aanwijzingen van het personeel op te volgen.
- Bij binnenkomst dient de sporter zich aan te melden bij de receptie met behulp van de lidmaatschapspas. Bij verlies van de lidmaatschapspas dient tegen vergoeding een nieuwe pas te worden aangevraagd.
- Laat de instructeur weten wanneer u nieuw bent, voor het eerst deelneemt aan een bepaalde activiteit of wanneer u gezondheidsproblemen heeft.
- Ongewenste omgangsvormen dienen direct gemeld te worden bij de receptie.
- Het dragen van gepaste kleding is verplicht, haltershirts zijn in de fitnessruimte niet toegestaan. Het dragen van sieraden wordt i.v.m. de veiligheid van uzelf en die van anderen afgeraden.
- Het gebruik van lockers is voor eigen risico. Het is niet toegestaan goederen in de lockers achter te laten na sluitingstijd. Personeel van 1.2.b-fitt heeft het recht om de lockers te allen tijde voor visitatie te openen.
- In de sportruimtes mag uitsluitend met schone binnensportschoenen, zonder zwart afgevende zolen, gesport worden.
- In de sportruimtes en de sauna’s is het gebruik van een schone handdoek verplicht. Zo nodig kunt u deze huren bij de receptie.
- Het is niet toegestaan jassen, tassen en waardevolle spullen mee te nemen in de sportruimtes.
- U bent te allen tijde verplicht om na gebruik de toestellen schoon te maken met de beschikbaar gestelde schoonmaakmiddelen en de gebruikte materialen op te ruimen.
- Tijdens piekmomenten mag niet langer dan 20 minuten achter elkaar van een trainingstoestel gebruik worden gemaakt.
- Na afloop van deelname aan de eGym dient de sporter de eGym-stempelkaart bij de receptie te laten aftekenen.
- Gebruik van kauwgom is buiten de ontmoetingsruimte niet toegestaan.
- Roken is in het sport- en gezondheidscentrum niet toegestaan.
- Mobiel bellen in de sportruimtes door sporters is niet toegestaan.
- Het is sporters op grond van de privacyregels niet toegestaan om in de sport- en kleedruimtes beeldmateriaal, in welke vorm dan ook te maken.
- Het sport- en gezondheidscentrum dient uiterlijk op de geldende sluitingstijden te worden verlaten.
B. Algemene voorwaarden NL Actief, 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum B.V.
Artikel 1 - Definities
Ondernemer: Natuurlijke of rechtspersoon die als lid van NL Actief een Overeenkomst sluit met een Sporter.
Sporter: Een persoon die een Overeenkomst aangaat met betrekking tot Fitness.
Fitness: Een op lichamelijke en/of geestelijke activiteit of ontspanning gerichte dienst.
Overeenkomst: Overeenkomst tussen de Ondernemer en de Sporter m.b.t. Fitness.
Artikel 2 - Toepasselijkheid
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de totstandkoming en uitvoering van alle Overeenkomsten m.b.t. Fitness, die tussen de Ondernemer en de Sporter worden gesloten.
Artikel 3 - Het aanbod en de Overeenkomst
- Een Overeenkomst komt tot stand na instemming door de Sporter met het aanbod van de Ondernemer. Een aanbod is geldig gedurende twee weken na dagtekening daarvan, tenzij anders aangegeven. Ondernemer is gerechtigd tussentijds zijn aanbod aan te passen of in te trekken.
- Mocht binnen tien werkdagen na ontvangst door de Ondernemer van de schriftelijke aanvaarding van het aanbod blijken dat de Overeenkomst onjuist- en/of onvolledigheden bevat, dan kan de Ondernemer dit binnen deze termijn melden en komt de overeenkomst niet tot stand.
- Het aanbod omvat ten minste:
- de bedenktijd, zoals bedoeld in artikel 4;
- omschrijving van de faciliteiten en begeleiding waarvan gebruik gemaakt kan worden;
- de dagen en tijden waarop er gebruik gemaakt kan worden van de faciliteiten;
- de kosten voor het abonnement en of het gaat om periodieke kosten of eenmalige kosten;
- de wijze van betaling en de betalingstermijn;
- de looptijd van de Overeenkomst of, in geval van een strippenkaart, de geldigheidsduur ervan;
- de toepasselijkheid van deze algemene voorwaarden en;
- eventueel het (huishoudelijk) reglement. - Bij het aanbod worden de algemene voorwaarden aan de Sporter ter hand gesteld, op zo’n manier dat de Sporter daarvan kennis heeft kunnen nemen en ze heeft kunnen bewaren.
- De Overeenkomst is strikt persoonlijk en kan niet (geheel noch gedeeltelijk) aan een ander worden overgedragen. Het gebruik van de Fitnessvoorzieningen door een ander dan de Sporter is verboden, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
Artikel 4 - Bedenktijd
Gedurende een bedenktijd van een week na ondertekening van de Overeenkomst, heeft de Sporter de mogelijkheid om de Overeenkomst kosteloos te herroepen. Dit herroepingsrecht eindigt op het moment dat de Consument eerder gebruik maakt van de fitnessfaciliteiten.
Artikel 5 - Duur en beëindiging
- De Ondernemer biedt de Sporter ten minste de keuze uit:
- een Overeenkomst van 1 jaar of korter;
- een Overeenkomst van langer dan 1 jaar of. - Als de Sporter een Overeenkomst voor 1 jaar of korter wil opzeggen, dan moet hij dit – tenzij anders overeengekomen – schriftelijk doen tegen het einde van de looptijd, met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand. Als de Sporter niet tijdig opzegt, dan loopt de Overeenkomst na de overeengekomen looptijd door voor onbepaalde tijd.
- Is de Overeenkomst aangegaan voor aan (vaste) looptijd van langer dan 1 jaar, dan heeft de Sporter na 1 jaar de mogelijkheid de Overeenkomst schriftelijk op te zeggen met inachtneming van de opzegtermijn van 1 maand.
- Opzegging van het lidmaatschap dient plaats te vinden uiterlijk vóór de 27e van de kalendermaand voorafgaande aan de kalendermaand waarin het lidmaatschap eindigt. Dit is alleen mogelijk met een opzegformulier, dat bij de receptie verkrijgbaar is.
- Een Overeenkomst voor bepaalde tijd is niet tussentijds opzegbaar, tenzij uit lid 3 anders blijkt of dit met de Sporter overeen is gekomen. Een Overeenkomst kan alsnog tussentijds opgezegd worden wanneer:
- de Sporter schriftelijk aantoonbaar tijdens de looptijd een ander woonadres krijgt (blijkens o.a. de Gemeentelijke Basisadministratie) en - als gevolg van de toegenomen reistijd van minimaal 30 minuten - het voor de Sporter in alle redelijkheid niet meer mogelijk is om gebruik te maken van de Fitness. Als een andere vestiging van de betreffende Ondernemer met gelijkwaardige voorziening en serviceniveau op redelijke reistijd van de nieuwe woonplaats is gelegen, dan is van deze situatie geen sprake;
- het voor de Sporter als gevolg van een, op het moment van opzegging, aantoonbare blessure of ziekte onmogelijk is geworden om gedurende de rest van de looptijd gebruik te maken van de Fitness. De opzegging dient schriftelijk te geschieden met inachtneming van de opzegtermijn van 1 maand tegen het einde van de maand en vangt aan op het moment dat de Sporter bewijs overlegt, waaruit ten minste blijkt dat Sporter door een blessure en/of ziekte niet in staat is te sporten gedurende de resterende looptijd. - Bij een tussentijdse opzegging (zoals o.a. bedoeld in artikel 5) is de Ondernemer gerechtigd om de bijdrage over de verstreken abonnementsperiode te herrekenen op basis van de daadwerkelijk afgenomen periode en de daarbij behorende abonnementsbijdrage en/of inschrijfgeld.
- Naast de opzegmogelijkheid als bedoeld in lid 5 sub b (aantoonbare blessure) bestaat er voor de Sporter in die situatie ook een bevriezingsmogelijkheid. Als de Sporter gedurende een periode van langer dan één maand geen gebruik kan maken van de Fitness als gevolg van een aantoonbare blessure of ziekte, dan wordt de looptijd bevroren en aansluitend verlengd met deze bevriezingsperiode - zonder dat er over deze periode extra abonnementskosten in rekening worden gebracht. Dit laat onverlet dat Ondernemer gerechtigd is hiervoor redelijke administratiekosten in rekening te brengen bij de Sporter.
- De Ondernemer mag een Overeenkomst met onmiddellijke ingang opzeggen indien:
- de Sporter een of meerdere bepalingen van deze voorwaarden, de Overeenkomst, het toepasselijke (huishoudelijke) reglement, de wet of de algemeen geaccepteerde omgangsnormen schendt en deze schending een beëindiging rechtvaardigt of;
- de Sporter zich onrechtmatig of laakbaar heeft gedragen jegens de Ondernemer of jegens andere personen in de vestiging van de Ondernemer, onder meer bij discriminatie (in welke vorm dan ook), ongewenst lichamelijk contact met andere sporters, personeelsleden of andere personen, diefstal of het beschadigen van eigendommen van de Ondernemer of derden of het (zonder schriftelijke toestemming van de Ondernemer) verrichten van zakelijke diensten in de vestiging van de Ondernemer (zoals verkoop van producten of personal trainingsactiviteiten).
Het bepaalde in lid 6 is van overeenkomstige toepassing, echter staat los van de eventuele verplichting van de Sporter tot vergoeding van de door hem veroorzaakte schade. - Indien de Ondernemer zijn onderneming beëindigt, dan is tussentijdse opzegging door de Ondernemer mogelijk met inachtneming van een opzegtermijn van 1 maand. De Ondernemer betaalt het eventueel vooruitbetaalde abonnementsgeld dat ziet op de periode na de einddatum in dat geval terug. Indien de Ondernemer zijn onderneming overdraagt aan een derde, dan stemt de Sporter er op voorhand mee in dat deze Overeenkomst zal worden overgedragen.
Artikel 6 - Prijs en prijswijzigingen
- De prijs c.q. het abonnementsgeld wordt bij het sluiten van de Overeenkomst overeengekomen.
- De Ondernemer is bevoegd de prijs tussentijds te wijzigen en maakt eventuele prijsverhogingen 4 weken voorafgaand genoegzaam bekend. In het geval van een prijsverhoging, heeft de Sporter het recht om de Overeenkomst binnen 4 weken na de bekendmaking van deze verhoging door de Ondernemer op te zeggen. Het eventuele vooruitbetaalde abonnementsgeld dat ziet op de periode na de einddatum, wordt door de Ondernemer terugbetaald en herrekend naar de feitelijke looptijd van de Overeenkomst.
- Ongeacht het voorstaande behoudt de Ondernemer zich het recht voor de prijs periodiek te verhogen en om prijsaanpassingen die voortvloeien uit de wet (zoals een btw-verhoging) door te voeren. Op deze wijzigingen is het bepaalde in lid 2 niet van toepassing, tenzij een wijziging plaatsvindt binnen 3 maanden na totstandkoming van de Overeenkomst of meer bedraagt dan een objectieve consumentenprijsindexatie.
Artikel 7 - Verplichtingen van de Ondernemer
- De Ondernemer staat ervoor in dat de faciliteiten en geleverde diensten beantwoorden aan de Overeenkomst.
- De Ondernemer onderwerpt de voorzieningen aan het vereiste onderhoud.
- Indien de Ondernemer gebruik maakt van de diensten van instructeurs en/of begeleiders, staat hij er voor in dat de instructeurs en/of begeleiders over voldoende kennis beschikken die redelijkerwijs mag worden verwacht.
- De Ondernemer zorgt ervoor dat er voldoende EHBO-middelen aanwezig zijn.
- De Ondernemer treft voldoende maatregelen ter voorkoming van schade aan of vermissing van eigendommen van Sporter.
Artikel 8 - Verplichtingen van de Sporter
- De Sporter houdt zich aan de door de Ondernemer (of diens medewerkers) gegeven instructies, aanwijzingen en het (huishoudelijk) reglement.
- De Sporter dient een medische contra-indicatie voor Fitness te melden aan de Ondernemer en bij eventuele twijfel tot geschiktheid, dit direct te laten beoordelen en het gebruik van de Fitness te staken.
- Het is de Sporter niet toegestaan gebruik te maken van apparaten of faciliteiten, waarmee de Sporter niet bekend is of in strijd met de aangebrachte of gegeven aanwijzingen of instructies. Indien de Sporter niet bekend is met een of meerdere apparaten of faciliteiten, dan dient hij dit aan de Ondernemer kenbaar te maken, zodat de Ondernemer uitleg kan geven.
- Het is de Sporter niet toegestaan gebruik te maken van de apparaten en faciliteiten, indien hij onder invloed is van drank, drugs, medicijnen, als doping aangeduide middelen of andere toestand die verantwoord gebruik van de Fitness kan beïnvloeden.
- De Sporter dient wijzigingen in het postadres, e-mailadres, bankrekeningnummer en telefoonnummer tijdig schriftelijk of elektronisch aan de Ondernemer mede te delen.
- De Sporter dient minimaal 12 jaar te zijn en heeft tot en met zijn 15e jaar alleen toegang tot 1.2.b-fitt onder toezicht van een ouder die tevens lid is van 1.2.b-fitt.
Artikel 9 - Bewijs van deelname
- Na betaling van het verschuldigde bedrag en op vertoon van geldige legitimatie, ontvangt de Sporter een (digitaal) bewijs van deelname. Het bewijs van deelname wordt desgevraagd bij binnenkomst gebruikt voor controle en registratie van het bezoek. Het is verboden dit bewijs aan een derde over te dragen en/of te laten gebruiken, tenzij schriftelijk anders overeengekomen.
- Indien het bewijs van deelname verloren is gegaan of is beschadigd, dan kan een nieuw bewijs worden aangevraagd. Een Ondernemer is gerechtigd redelijke kosten in rekening te brengen.
- Bij deelname aan de eGym ontvangt de Sporter een persoonlijke polsband. De polsband blijft te allen tijde eigendom van de Ondernemer en dient te worden ingeleverd bij beëindiging van het lidmaatschap. Indien hieraan niet wordt voldaan is de sporter een vergoeding verschuldigd van €25,-. Dit bedrag zal door middel van automatische incasso worden geïnd.
Artikel 10 - Betaling
- De verschuldigde abonnementsgelden worden in rekening gebracht en voldaan op de wijze zoals is overeengekomen.
- Bij niet tijdige betaling is de Sporter in verzuim nadat hij daar door de Ondernemer schriftelijk op is gewezen en alsnog de mogelijkheid heeft gekregen het nog verschuldigde bedrag binnen 2 weken te voldoen.
- Na het verstrijken van de nieuwe betalingsdatum is de Ondernemer gerechtigd om wettelijke rente en buitengerechtelijke kosten op grond van artikel 6:96 lid 2 onder c en lid 5 BW in rekening te brengen. Voorts is de Ondernemer bevoegd om de Sporter de toegang tot de Fitness te weigeren.
- Bij inschrijving per 1e van een kalendermaand dient het lidmaatschapsgeld van de maand van inschrijving en van de daaropvolgende maand ineens te worden voldaan. Bij inschrijving niet per 1e van een kalendermaand dient het lidmaatschapsgeld van het restant van de maand van inschrijving en van de daaropvolgende kalendermaand ineens te worden voldaan.
- Het lidmaatschapsgeld over een kalendermaand dient op de 1e dag van de maand voorafgaande aan de desbetreffende kalendermaand per automatische incasso te worden betaald.
Artikel 11 - Aansprakelijkheid
- Deelnemen aan Fitness kan risico’s op blessures en/of schade met zich meebrengen. Zoals opgenomen in artikel 8 rust op de Sporter de verantwoordelijkheid om zelf in te schatten wat de Sporter (aan)kan en bij twijfel hulp te vragen. De Sporter is zelf verantwoordelijk voor de manier waarop de faciliteiten worden gebruikt en voor de keuzes die worden gemaakt. Het gebruik van de Fitness(faciliteiten) is dan ook op eigen verantwoordelijkheid van de Sporter.
- De Ondernemer is dan ook niet aansprakelijk voor eventuele materiële of immateriële schade die een Sporter oploopt, tenzij de schade het gevolg is van opzet of grove schuld aan de zijde van de Ondernemer.
- Het meenemen van waardevolle spullen door de Sporter wordt ontraden en is volledig voor eigen risico van de Sporter. Mocht de Sporter waardevolle spullen meenemen, dan dient hij deze zorgvuldig en verantwoord bij zich te houden of op een veilige manier op te bergen. De Ondernemer is niet aansprakelijkheid voor schade, verlies of diefstal van spullen, tenzij de schade het gevolg is van opzet of grove schuld aan de zijde van de Ondernemer.
- Indien op de Ondernemer enige aansprakelijkheid rust, is iedere aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat in het desbetreffende geval uit hoofde van de door de Ondernemer afgesloten aansprakelijkheidsverzekering wordt uitbetaald.
- Indien en voorzover, om welke reden dan ook, geen betaling uit hoofde van de aansprakelijkheidsverzekering plaatsvindt en een door de Sporter afgesloten verzekering de schade niet reeds dekt, is de aansprakelijkheid van de Ondernemer beperkt tot maximaal € 5.000,-.
- De Sporter is tegenover de Ondernemer aansprakelijk voor schade als gevolg van een toerekenbare tekortkoming in de nakoming van zijn verplichtingen uit de Overeenkomst en voor schade die voor rekening en risico van de Sporter komt.
Artikel 12 - Verwerking van persoonsgegevens
- De Ondernemer verwerkt de persoonsgegevens van Sporter voor verschillende doeleinden. Onderdeel van deze algemene voorwaarden en de Overeenkomst vormt de privacyverklaring van de Ondernemer die gepubliceerd is op de website.
- De Ondernemer is gerechtigd om voor het aanmaken van een bewijs van deelname en/of voor zijn administratie een foto van de Sporter op te nemen met het oog op de veiligheid en controle.
- De Ondernemer is tevens gerechtigd om cameratoezicht toe te passen in de algemene (Fitness)ruimtes ter voorkoming en/of vastlegging van strafbare feiten, schendingen van de Overeenkomst en om de veiligheid van sporters en (personeel van) de Ondernemer te waarborgen.
- De Ondernemer zal de persoonsgegevens van de Sporter in overeenstemming met de AVG en overige toepasselijke wetgeving verwerken.
Artikel 13 - Klachten
- De Ondernemer beschikt over een voldoende bekendgemaakte klachtenprocedure en behandelt zijn klachten overeenkomstig deze procedure.
- De Sporter dient klachten over de uitvoering van de Overeenkomst zo snel mogelijk - doch uiterlijk binnen vier weken nadat de Sporter de gebreken heeft geconstateerd - bij de Ondernemer in, tenzij dat redelijkerwijs niet van hem verwacht kan worden. Deze klachten dienen volledig, duidelijk omschreven en voorzien van eventuele bewijsmiddelen te zijn.
- Het niet tijdig indienen van een klacht kan tot gevolg hebben dat de Sporter zijn rechten ter zake verliest.
- De Ondernemer beantwoordt de door de Sporter bij hem ingediende klachten zo snel mogelijk – doch uiterlijk binnen vier weken - gerekend vanaf de datum van ontvangst. Als een klacht een voorzienbaar langere verwerkingstijd vraagt, antwoordt de Ondernemer per omgaande met een bericht van ontvangst en een indicatie van de termijn waarbinnen de Sporter een meer uitvoerig antwoord kan verwachten.
Artikel 14 - Wijzigingen in de Overeenkomst, de Fitness en Overmacht
- De Ondernemer is gerechtigd de Overeenkomst, deze algemene voorwaarden en een (huishoudelijk) reglement eenzijdig te wijzigen of aan te vullen. Bij dergelijke wijzigingen wordt de Sporter op voorhand te kennen gegeven waar deze op zien. De Ondernemer maakt minimaal twee maanden voor de ingangsdatum van de wijziging, deze bekend.
- De Ondernemer kan tevens tussentijdse wijzigingen aanbrengen in de aangeboden Fitnessactiviteiten (o.a. de faciliteiten, lesroosters, programma’s en openingstijden). De Ondernemer streeft ernaar de (voorgenomen) wijzigingen minimaal 4 weken van te voren op genoegzame wijze aan te kondigen.
- Indien de wijzigingen in lid 1 of 2 tot gevolg hebben dat de Overeenkomst en/of de Fitnessactiviteiten wezenlijk van de afspraken in de Overeenkomst afwijkt of t.a.v. de voorgaande situatie wezenlijk wijzigt, heeft de Sporter het recht de Overeenkomst te beëindigen overeenkomstig artikel 6:237 onder c BW:
- Als de Sporter de Overeenkomst wil beëindigen naar aanleiding van de wijziging overeenkomstig lid 1, dan moet hij dit minimaal een maand voor de ingangsdatum doen;
- Ziet de beëindiging op een wijziging overeenkomstig lid 2, dan gaat de opzegging een maand na ontvangst van de opzegging door de Ondernemer in.
In alle situaties is het bepaalde in artikel 6 lid 2 van overeenkomstige toepassing.
Artikel 15 - Toepasselijk recht
Op alle Overeenkomsten waarop deze algemene voorwaarden van toepassing zijn verklaard, is het Nederlands recht van toepassing tenzij op basis van dwingend recht anders wordt bepaald.
C. Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)
Wanneer je bij 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum sport, zou willen gaan sporten, uit interesse de website bezoekt, of reageert op onze social media uitingen, dan hebben wij bepaalde persoonsgegevens van je nodig. Over de verwerking van jouw persoonsgegevens door 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum willen we duidelijk zijn, vandaar deze privacyverklaring. Uiteraard gaat 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum uiterst zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens en leeft de wet- en regelgeving op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens, zoals vastgesteld in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) na. Hierna hebben wij voor jou op een rijtje gezet welke gegevens wij van jou verwerken, waarom wij dat doen en hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan. Daarnaast wordt uitgelegd op welke wijze jij invloed uitoefenen op de verwerking van jouw persoonsgegevens door 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum.
Omdat wij een dynamisch bedrijf zijn in een zich snel ontwikkelende omgeving, is het van belang dat wij onze privacyverklaring indien nodig actualiseren. Wij behouden ons dan ook het recht voor deze privacyverklaring te wijzigen, zodra daartoe aanleiding bestaat.
- Volgens de AVG zijn persoonsgegevens “alle informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon". Dit zijn dus alle gegevens die direct of indirect tot jouw persoon te herleiden zijn. Gegevens van onze leden: Bij het aangaan van een abonnement bij 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum verwerken wij in ieder geval jouw naam, adres, woonplaats, telefoonnummer, e-mailadres, bankrekeningnummer, geslacht en geboortedatum. Ook als je al een 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum-abonnement hebt, blijven wij dit soort persoonsgegevens van jou verwerken. Bij gebruik van de diensten van 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum worden, afhankelijk van welke diensten worden afgenomen, ook de volgende persoonsgegevens verwerkt: lidnummer, nummer van de ledenpas, via welke route je lid bent geworden, bezoekmomenten aan ons centrum, laatste bezoek aan ons centrum, type abonnement, afgenomen extra's, sportprofiel, informatie die je eventueel aan ons hebt opgegeven, jouw financiële status bij 12b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum (afgenomen diensten en producten en of deze zijn betaald), eventuele gegevens welke genoteerd zijn tijdens de fittest en/of voedingsintake zoals: lengte, gewicht, vetpercentage, buikomvang, bloeddruk, kracht- en conditiescores, gegevens over gekozen voeding en eventuele overige medische gegevens welke door jou zijn aangegeven in het belang van een goede begeleiding van jou als sporter.
- Van bezoekers aan onze website worden eveneens persoonsgegevens verwerkt. Het gaat daarbij om persoonsgegevens die je zelf als bezoeker op onder meer de contactpagina invult, zoals jouw e-mailadres, naam, adres, woonplaats of een telefoonnummer. De gegevens die je zelf invult op social media of die wij verzamelen naar aanleiding van jouw reacties op social media uitingen worden door 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum verwerkt. Het kan daarbij gaan om persoonsgegevens die je op onder meer de contactpagina van het betreffende platform zelf invult, zoals jouw e-mailadres, naam, adres, woonplaats of een telefoonnummer.
- 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum verwerkt jouw gegevens om haar fitnessdiensten aan je te kunnen leveren, zoals het aanmaken van een lidmaatschapspas waardoor je toegang tot 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum krijgt, het in behandeling nemen en beantwoorden van vragen en klachten en het opstellen, versturen en incasseren van facturen. Daarnaast verwerken wij de door jou ingevulde gegevens bij specifieke diensten ten behoeve van die specifieke dienstverlening. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de gegevens die je aangeeft aan de trainer waardoor we je kunnen helpen bij het realiseren van jouw sportdoel.
- 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum verwerkt jouw gegevens om je telefonisch of via e-mail te kunnen informeren. Je ontvangt informatie over jouw abonnement, voor deze informatie kun je je niet afmelden. Ook ontvang je informatie over gelijksoortige producten en diensten van 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum, zoals bijvoorbeeld een afspraakbevestiging. Voor deze berichten kun je je te allen tijde afmelden.
- Jouw persoonsgegevens kunnen wij gebruiken voor het doen van onderzoek en het uitvoeren van analyses, met als doel om de diensten van 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum te verbeteren. Ook kunnen we je vragen of je mee wilt doen aan een vrijblijvend klant- of marktonderzoek om zo onze dienstverlening te kunnen verbeteren. Jij beslist zelf of je hier aan mee wilt doen door al dan niet toestemming te geven.
- 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum verwerkt gegevens van leden voor het uitvoeren van statistische analyses en het maken van managementrapportages. Op basis van die analyses en rapportages worden beslissingen genomen, producten en diensten geëvalueerd en wordt gekeken of campagnes effectief zijn. Gegevens van leden worden hiervoor op geaggregeerd niveau gebruikt. Geaggregeerd wil zeggen dat de gegevens geen informatie over individuele leden ten, maar enkel informatie over bepaalde groepen bevat zoals gebaseerd op gebruik, leeftijd of nieuwe leden.
- Als je contact met ons opneemt of wij contact met jou opnemen per telefoon, e-mail, via social media, chat of op een andere manier, dan worden jouw gegevens geregistreerd. Zo kunnen medewerkers van 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum later zien dat er al eerder contact met je is geweest en waarover. Zo kunnen wij je sneller en beter helpen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over de dienstverlening, klachten, facturen en betalingen of indien je mee doet aan marktonderzoek en ook wat bij een verkoopgesprek ter sprake is gekomen.
- 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum verstrekt of verkoopt in beginsel geen gegevens aan derden, maar kan op grond van wet- of regelgeving verplicht zijn om jouw persoonsgegevens te verwerken en/of aan derden te verstrekken. Bijvoorbeeld wanneer een daartoe bevoegde autoriteit zoals bijvoorbeeld de politie daarom verzoekt in het kader van een strafrechtelijk onderzoek.
- 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum zorgt voor passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen om de persoonsgegevens te beschermen tegen onder andere verlies, vernietiging of beschadiging, onbevoegde kennisname of enige andere vorm van onrechtmatige verwerking van jouw persoonsgegevens. Dit doen wij onder andere door het nemen van fysieke en organisatorische maatregelen voor toegangsbeveiliging, het afschermen van iedere bij ons in het centrum gebruik zijnde PC met gebruikersnaam, wachtwoord en autorisatiemanagement zodat jouw gegevens niet voor alle medewerkers van 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum zijn in te zien. Maar ook het up-to-date houden van software en het regelmatig testen van onze beveiligingsmaatregelen hoort hierbij.
- Wij bewaren jouw gegevens voor zover dat noodzakelijk is voor de verwezenlijking van de doeleinden waarvoor wij jouw gegevens verwerken en niet langer dan wettelijk is toegestaan. De uiteindelijke bewaartermijn verschilt per soort persoonsgegevens. Als je een lidmaatschap van 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum hebt, dan bewaren wij jouw gegevens in ieder geval gedurende de looptijd van je lidmaatschap. Na afloop van de bewaartermijn worden jouw persoonsgegevens geanonimiseerd dan wel gewist.
- 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum maakt gebruik van diensten van andere partijen. Dit gebeurt pas na screening op het gebied van security en privacy en pas nadat het bedrijf een overeenkomst met betrekking tot het gebruik en de bescherming van persoonsgegevens heeft getekend. Werkzaamheden waarbij derde partijen zijn betrokken zijn: het aanbieden van (online) marketing, marktonderzoek, incasso, adverteren en analyseren van effectiviteit van advertenties, webanalyse en applicaties/saas-diensten (Software as a Service, ofwel het aanbieden en gebruiken van software via internet) waarvan gebruik wordt gemaakt in het kader van werving en selectie, ledenadministratie, klantenservice en marketing, mobiele app, telefonische contacten en bankverkeer.
- In de AVG zijn een aantal rechten van belanghebbenden vastgelegd. Iedereen heeft het recht zijn of haar persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of aan te vullen, te laten wissen, een beperking van de verwerking te vragen, te laten overdragen en kan bezwaar maken tegen verwerking van zijn of haar persoonsgegevens. Je hebt recht op inzage van jouw persoonsgegevens en een kopie daarvan te ontvangen. Je hebt recht om jouw persoonsgegevens te laten corrigeren indien deze onjuist zijn en te laten aanvullen indien deze onvolledig zijn.