Overgewicht & Obesitas

Obesitas is een chronische ziekte waarbij een overmatige vetstapeling in het lichaam bestaat dat dit aanleiding geeft tot gezondheidsproblemen en gezondheidsrisico’s’. Dit verwijst naar de totale hoeveelheid lichaamsvet enerzijds en de vetverdeling anderzijds.  Obesitas is een ziekte, wat betekent dat er medische aandacht op het gebied van preventie, diagnostiek en behandeling nodig is en dat deze toestand niet alleen kan worden beschouwd als een ongemak. Omdat de Obesitas chronisch is, betekent dit dat het een levenslang probleem is, waarvoor voortdurende aandacht nodig is en op dit moment geen genezing bestaat.

Net als bij Obesitas geldt ook voor overgewicht dat er sprake is van overmatige vetstapeling in het lichaam en dat dit aanleiding kan geven tot gezondheidsrisico’s. Bij overgewicht is de vetstapeling echter minder groot dan bij Obesitas.

1.2.b-fitt Sport- en gezondheidscentrum werkt met een protocol dat beschrijft hoe de bewegingsdeskundige mensen met overgewicht en Obesitas begeleidt binnen het NL Actief Preventiecentrum, met als primair doel het behalen van een duurzame gezondheidswinst. Afvallen is een onderdeel van gezondheidswinst voor mensen met overgewicht en Obesitas en dus niet het enige doel.

Informatie aanvragen

Vul je naam in
Vul je e-mailadres in
Vul je telefoonnummer in

Privacycentrum | Copyright by 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum