Spinning

SPINNING is de indoor cyclingtraining die het buitenfietsen naar binnen haalt. In een opzwepende workout, ondersteund door een muzikale beat, is de training gebaseerd op verschillende fietssporten en fiets je onder begeleiding van de trainer naar de finish! Hierbij worden verschillende fietsposities en snelheden gebruikt om samen naar de eindstreep te rijden. Ben jij een ervaren fietser, of juist helemaal niet? Door middel van een weerstandsknop en de pedaalsnelheid bepaal jijzelf de weerstand. Je kan deze weerstand met een speciale fietsapp in cijfers en kleurzones uitlezen zodat je altijd traint met de juiste intensiteit.

HOE ZIET EEN LES SPINNING ERUIT?


 

Laat de instructeur of instructrice altijd weten wanneer je nieuw bent, voor het eerst deelneemt aan SPINNING of wanneer je gezondheidsproblemen hebt. Wij kunnen hier dan rekening mee houden tijdens de coaching en je adviseren om de weerstand en bepaalde oefeningen of bewegingen aan te passen. Natuurlijk staan de instructeurs Albert, Marie-Louise, Mark, Patrick, Sjaak, of William ook voor je klaar bij het instellen van jouw Bodybike Smart+ of om te helpen bij de installatie van de Bodybike Smart+ App.

BENODIGDHEDEN

1.2.b-fitt zorgt natuurlijk voor de Bodybikes Smart+, die allen voorzien zijn van combipedalen (SPD-PD/toeclip). Heb je geen fietsschoenen, kies dan voor een stevige schoen met harde zool.(Wanneer je gebruik maakt van een fietsschoen met SPD-PD-systeem, verzoeken wij je vriendelijk om een schoenzool met MTB-profiel te dragen, zodat onze vloeren niet beschadigen).  
Prettig zittende sportkleding, bij de SPINNING- en SPRINTtrainingen is dit veelal fietskleding, wordt geadviseerd en neem een handdoek en een drinkfles mee.
Er is een speciale Bodybike Smart+ app beschikbaar, welke te downloaden is op een smartphone. Jouw smartphone, die je in de houder op het stuur kunt vastklikken, mag je dus ook meenemen. 

INSTELLINGEN BODYBIKE SMART+

Onderstaande punten geven precies aan waar je op moet letten tijdens het instellen van de Bodybike Smart+, maar laat de instructeur of instructrice altijd weten wanneer je nieuw bent, voor het eerst deelneemt aan SPINNING of wanneer je gezondheidsproblemen hebt. 

 • Zadelhoogte;
  Zet je voeten op de pedalen. Breng 1 van je voeten in de laagste stand, zodat je andere voet in de hoogste stand staat. De knieholte van je laagste voet heeft nu een hoek van ongeveer 30 graden. De bovenste knie is net onder de heup. 
 • Voetpositie; 
  Zorg ervoor dat de bal van de voet gecentreerd is op het pedaal zodat je een groot gedeelte van de voet gebruik op het pedaal. De voet blijft tijdens het bewegen in een horizontale stand. 
 • Zadel- en stuurhoogte; 
  Je kunt het zadel voor- en achterwaarts verstellen om de knieen goed uit te lijnen ten opzichten van je voeten. Zit op het zadel met je handen onderaan de zijkant van het stuur en de bal van voeten op het pedaal. Breng dan beide voeten op gelijke hoogte en gebruik je voorste knie om te checken. Je knieschijf zou dan precies in lijn moeten zijn met de bal van je voet. 
 • Stuurhoogte: 
  Het uitgangspunt is stuur en zadel op gelijke hoogte. Echter wil je onnodige spierspanning op nek en rug minimaliseren. Je kunt dan het stuur verhogen naar een comfortabelere positie. 

SPINNING

 • Maakt endorfinestoffe vrij, die je een natuurlijke euforie geven en je fantastisch laten voelen. 
 • Verbetert je uithoudingsvermogen.
 • Verbrand vetcellen en maakt benen, heupen en billen strakker.
 • Helpt om 500 – 1000 calorieën per training te verbranden.

Spinning sfeerimpressies

Wil je meer informatie over Spinning? Vraag dan hier informatie aan

Wil je meer informatie of je aanmelden? Vul dan het onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum