Spinning duurtraining

 

Met de SPINNING DUURTRAINING indoorcycling bied 1.2.b-fitt Sport- en gezondheidscentrum een complete training ter voorbereiding op het nieuwe (fiets)seizoen. Tijdens de duurtrainingen fiets je veelal in hetzelfde beentempo en zonder directe tempowisselingen, waardoor je op een gelijkmatige hartslag traint. De voornaamste doelen tijdens de duurtrainingen zijn het verbeteren van het aërobe uithoudingsvermogen, verbetering van de zuurstofopname en het hartvolume en stimulering van de vetverbranding. Training van het duurvermogen, geniet een lagere inspanning dan intervaltraining, kost tijd en zal pas na enkele weken vooruitgang bieden. Kortom, een ideale training in de winterperiode!
 

HOE ZIET EEN LES SPINNING DUURTRAINING ERUIT?

Laat de instructeur of instructrice altijd weten wanneer je nieuw bent, voor het eerst deelneemt aan SPINNING DUURTRAINING of wanneer je gezondheidsproblemen hebt. Wij kunnen hier dan rekening mee houden tijdens de coaching en je adviseren om de weerstand en bepaalde oefeningen of bewegingen aan te passen. Natuurlijk staan de instructeurs Albert, Marie-Louise, Patrick of William ook voor je klaar bij het instellen van jouw Bodybike Smart+ of om te helpen bij de installatie van de Bodybike Smart+ App.

 

BENODIGDHEDEN

1.2.b-fitt zorgt natuurlijk voor de Bodybikes Smart+, die allen voorzien zijn van combipedalen (SPD-PD/toeclip). Heb je geen fietsschoenen, kies dan voor een stevige schoen met harde zool.(Wanneer je gebruik maakt van een fietsschoen met SPD-PD-systeem, verzoeken wij je vriendelijk om een schoenzool met MTB-profiel te dragen, zodat onze vloeren niet beschadigen). 

Prettig zittende sportkleding, bij de SPINNING DUURTRAINING dit veelal fietskleding, wordt geadviseerd en neem een handdoek en een drinkfles mee.

Er is een speciale Bodybike Smart+ app beschikbaar, welke te downloaden is op een smartphone. Jouw smartphone, die je in de houder op het stuur kunt vastklikken, mag je dus ook meenemen. Wij raden aan om tijdens de DUURTRAINING te trainen met een, door jouzelf mee te nemen, hartslagmeter.

 

INSTELLINGEN BODYBIKE SMART+

Onderstaande punten geven precies aan waar je op moet letten tijdens het instellen van de Bodybike Smart+, maar laat de instructeur of instructrice altijd weten wanneer je nieuw bent, voor het eerst deelneemt aan DUURTRAINING of wanneer je gezondheidsproblemen hebt.

 • Zadelhoogte;
 • Zet je voeten op de pedalen. Breng 1 van je voeten in de laagste stand, zodat je andere voet in de hoogste stand staat. De knieholte van je laagste voet heeft nu een hoek van ongeveer 30 graden. De bovenste knie is net onder de heup.
 • Voetpositie;
 • Zorg ervoor dat de bal van de voet gecentreerd is op het pedaal zodat je een groot gedeelte van de voet gebruik op het pedaal. De voet blijft tijdens het bewegen in een horizontale stand.
 • Zadel- en stuurhoogte;
 • Je kunt het zadel voor- en achterwaarts verstellen om de knieen goed uit te lijnen ten opzichten van je voeten. Zit op het zadel met je handen onderaan de zijkant van het stuur en de bal van voeten op het pedaal. Breng dan beide voeten op gelijke hoogte en gebruik je voorste knie om te checken. Je knieschijf zou dan precies in lijn moeten zijn met de bal van je voet.
 • Stuurhoogte:
 • Het uitgangspunt is stuur en zadel op gelijke hoogte. Echter wil je onnodige spierspanning op nek en rug minimaliseren. Je kunt dan het stuur verhogen naar een comfortabelere positie.


SPINNING DUURTRAINING

 • Verbetert je aërobe uithoudingsvermogen.
 • Verbetert de zuurstofopname in de spieren.
 • Vergroot het hartvolume.
 • Stimuleert de vetverbranding
 • Verhoogt de maximale zuurstofopname.

Spinning duurtraining sfeerimpressies

Wil je meer informatie over Spinning duurtraining? Vraag dan hier informatie aan

Wil je meer informatie of je aanmelden? Vul dan het onderstaand formulier in.

Privacycentrum | Copyright by 1.2.b-fitt Sport- en Gezondheidscentrum