Kom heerlijk tot rust met een (sport)massage

Wanneer een sportmassage te krijgen

Sportmassages waren oorspronkelijk bedoelt om atleten te helpen om hun lichaam voor optimale prestatie voor te bereiden en te herstellen na een groot evenement. Of hen goed te kunnen laten functioneren gedurende een trainingssessie. Sportmassages legde de nadruk op het voorkomen van letsel en het helen van blessures aan de spieren en pezen.

Maar je hoeft niet aan de Olympische Spelen mee te doen om een sportmassage te krijgen. Sportmassages zijn ook goed voor mensen met blessures, chronische pijn of beperkte beweging. De massage therapeut concentreert zich over het algemeen op een bepaalt probleem. (Iemand met een zere nek en schouders?).

Dit is het soort sport massage wat je ziet in een kuuroord.

Wat gebeurt er tijdens een sportmassage?

Een sportmassage is een soort Zweedse massage dat de bloed circulatie en lymfklier vloeistof stimuleert. Sommige sportmassage bewegingen gebruiken bepaalde drukpunten om de verkleving af te breken (knopen in de spieren) en de bewegingen te verbeteren.

Er zijn vier soorten sportsmassages:

 • Vooraf een evenement sportmassage — een korte, stimulerende massage 15 tot 45 minuten voordat het evenement zich plaatsvindt. Het gaat dan met name om bepaalde delen van het lichaam die extra betrokken zijn voor de inspanningen.
 • Na een evenement — deze wordt geven binnen een uur of twee na een evenement om het lichaamsweefsel te normaliseren.
 • Herstellende sportmassage – gegeven tijdens de training, zodat de athelete harder kan trainen met minder letsel.
 • Revalidatie sportmassage – gericht op het verlichten van de pijn als gevolg van letsel en het lichaam te herstellen voor de gezondheid.

Wanneer moet ik een sportmassage krijgen?

Een sportmassage is een goede keuze als je een specifiek probleem hebt — een pijnlijke knie door het hardlopen bijvoorbeeld. Het is ook een goed idee om een bewegingstherapeut raad te plegen die je kan helpen met het identificeren en corrigeren van het bewegingspatroon die het letsel in de eerste instantie veroorzaakte.

De therapeut richt zich over het algemeen op het knelpunt — een vaste schouder of beenspier bijvoorbeeld en niet een full body massage.

Sommige mannen vinden die vrij nieuw zijn bij een spa vinden het prettiger om sportmassages te krijgen omdat het mannelijker klinkt. Daar is niks mis mee, zelfs als ze geen letsel hebben.

Het maakt niet uit wat voor soort massage je ook kiest, de therapeut moet je benaderen over je wensen en verwachtingen voor de massage.

Verruiming openingstijden

Per 01-04-2017 verruimen wij onze openingstijden. ma t/m do: 07:30 uur tot 22:00 uur vr: 07:30 uur tot 21:00 uur za en zo: 09:...

Lees meer

Studentenabonnement voor slechts €24,90 p.m.

Onbeperkt sporten en maandelijks opzegbaar..

Lees meer
Meer nieuws
 • Bootcamp

  Heerlijk sporten in de buitenlucht

  Ben jij een buitensporter(ster) en ben je iedere week op zoek naar een uitdaging, dan is Bootcamp Cuijk echt iets voor jou. Lekker een uur sporten in de natuur van Cuijk en omgeving.

  Lees meer
 • Actie studenten

  Studentenabonnement voor €24,90 p.m.

  Een abonnement voor slechts €24,90 incl. groepslessen dat maandelijks opzegbaar is!

  Lees meer
 • Personal Training

  Meer resultaat met Personal Training

  Personal Training 1.2.b-fitt biedt je resultaatgerichte en persoonlijke begeleiding. Je kunt hierbij denken aan begeleiding in training, voeding en leefstijl.

  Lees meer
 • Gratis Proefweek

  7 Day Try-Out!

  Sport een keer mee bij 12b-Fitt in Cuijk! Wij helpen jou die eerste stap zetten. Wij nodigen je uit voor een 7 Day Try-Out en ervaar het sporten bij 1.2.b-fitt.

  Lees meer