Bodymix (Aerobics of steps *)

Aerobics is een groepsles op muziek waarin bestaande aerobics basispasjes worden gecombineerd tot een uitdagende choreografie ( dansje.)
Deze basispasjes kunnen door de instructrice worden veranderd in creatieve aangepaste pasjes, maar zijn altijd terug te brengen naar de basispassen.
De les begint met een algemene warming-up. De kern van de les bestaat uit het aanleren van de veranderde basispasjes en het plakken van het ene pasje achter het andere pasje. Het slot bestaat uit het herhalen van alle aangeleerde pasjes: de zogenaamde choreografie. De les wordt vervolgens afgesloten met een cooling- down al dan niet gecombineerd met een stretch.

Steps is een groepsles op muziek waarin steps specifieke passen op of rondom een verstelbare verhoging/ platform worden uitgevoerd. Deze verhoging heet een step. Het is een rechthoekig blok. Een voorbeeld van een pas is het opstappen en het afstappen van de step. Deze pas noemen we de “basis”. Ook tijdens een step les wordt er tijdens de les gewerkt aan een eindchoreografie. Alle aangeleerde combinaties van de step specifieke passen moeten worden onthouden zodat ze aan het einde van de les een complete choreografie/ dans vormen. Doorgaans blijft de gebruikte combinatie van passen drie à vier weken hetzelfde, zodat deelnemers voldoende tijd krijgen om de combinatie / eindchoreografie eigen te maken. Dit vergroot het plezier voor de les. Na een warming-up bestaat de kern uit het aanleren van de combinaties. In de slotfase van de kern worden alle combinaties achter elkaar uitgevoerd. Een cooling-down/ stretch sluit de les vervolgens af.  

 * Bodymix is een gecombineerde groepsles.
Aerobics en steps worden om de week afgewisseld.

eGym

Klik hier voor meer informatie over de nieuwste eGym krachttoestellen

Lees meer

Heerlijk sporten in de buitenlucht

Lekker een uurtje buiten sporten doe je met Bootcamp Cuijk bij 1.2.b-fitt.

Lees meer
Meer nieuws
 • Bootcamp

  Heerlijk sporten in de buitenlucht

  Ben jij een buitensporter(ster) en ben je iedere week op zoek naar een uitdaging, dan is Bootcamp Cuijk echt iets voor jou. Lekker een uur sporten in de natuur van Cuijk en omgeving.

  Lees meer
 • Actie studenten

  Studentenabonnement voor €36,90 p.m.

  Een abonnement voor slechts €36,90 incl. groepslessen en e-Gym!

  Lees meer
 • Personal Training

  Meer resultaat met Personal Training

  Personal Training 1.2.b-fitt biedt je resultaatgerichte en persoonlijke begeleiding. Je kunt hierbij denken aan begeleiding in training, voeding en leefstijl.

  Lees meer
 • Gratis Proefles

  gratis proefles

  Sport een keer mee bij 1.2.b-fitt in Cuijk! Wij nodigen je uit voor een gratis proefles en ervaar zelf het sporten bij 1.2.b-fitt.

  Lees meer

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.