Succesverhaal wouter

Hoe het begon:
Ik ben eigenlijk altijd redelijk fors geweest. Vroeger deed ik aan tennis en Taekwondo en toen had ik mijn gewicht nog redelijk onder controle. Het begon pas echt serieuzere vormen aan te nemen toen ik naar de middelbare school ging en met boven genoemde sporten gestopt was. Je komt langs een supermarkt als je met een groepje terug naar huis fietst en haalt dan wat lekkers of in de pauze iets lekkers in de kantine. Het zijn van die dingen die best een keer kunnen maar als het iets dagelijks wordt dan gaat het de verkeerde kant op. Ik wist al jaren dat ik aan de zware kant was maar op een of andere manier heb ik het lang geprobeerd te negeren en lukte het niet om er iets aan te doen.  

Na de middelbare school en mijn vervolgopleiding ben ik gaan werken en woonde ik nog thuis. Ik had dus wat meer te spenderen en lekker uit eten of een bezoekje aan de kroeg met een paar biertje tot gevolg begonnen er steeds meer in te sluipen. Ook toen deed ik niet veel aan sport. Af en toe op de fiets naar het werk zet ook geen zoden aan de dijk als je je inname niet veranderd.
Ik woonde nog thuis dus daar had ik nog een soort van controle in de vorm van mijn ouders die wel eens zeiden “je moet wel op je gewicht gaan letten jongen” of “die blouse past eigenlijk niet echt meer of wel?”. Dan bedenkt je je toch twee keer voordat je weer zo’n lekker koekje of snoepje uit de kast pakt. Maar na een dag of 2 was ik die opmerkingen alweer vergeten en waren we weer terug in bij de oude gewoontes.

Toen ik 3 jaar terug het huis uit ging had ik natuurlijk alle vrijheid om te kopen en te eten wat ik wilde. Ik woon boven een winkelcentrum dus is het heel makkelijk om even naar de winkel te lopen om iets lekkers te halen. In de laatste 3 jaar heb ik ook flink wat kilo’s verzameld. Een pak koekjes ‘s avonds of een zak chips bij een film begon normaal te worden. En ja, als je aanleg hebt om sneller aan te komen dan gaat het snel.
Natuurlijk wist ik in mijn achterhoofd wel dat ik fout bezig was maar ik stak nog steeds mijn kop in het zand.

Ik had al eens een abonnement bij 1.2.b-fitt gehad. Echter zetten dat niet echt zoden aan de dijk. Ik had totaal geen regelmaat en dan was ik er ineens 3 weken niet en dan weer wel maar 1 x in de week omdat ik “er geen tijd voor had”.

De ommekeer:
Toen ik maat XL bijna begon te ontgroeien kwam voor mij het besef dat er iets moest gebeuren. Het was iets na de jaarwisseling toen ik vanuit 1.2.b-fitt een advertentie op facebook voorbij zag komen voor het fit in 12 weken programma. Ik besefte me dat het nu of nooit was dus heb meteen contact opgenomen via het contactformulier. Dezelfde dag kreeg ik nog een telefoontje van Tim om een afspraak in te plannen om wat meer over het programma te vertellen.

Dus zo gezegd zo gedaan, de volgende dag was ik bij Tim om me te laten informeren over het programma. Hij vertelde mij dat er ook een uitgebreid voedingsplan bij kwam kijken namelijk het Benfit programma. Dit kende ik al vanuit een goede vriendin van me, namelijk Linda van Bommel. Ik had veel goede verhalen hierover gehoord dus was meteen al positief over het hele verhaal.  Ik heb met Tim de afspraak gemaakt om op 20 januari te beginnen met het programma.  We zouden dan een 0-meting doen en mijn trainingsschema doorspreken. Tijdens de intake vroeg Tim me wat mijn streefgewicht zou zijn. Ik zei dat ik heel blij zou zijn als ik 80 kilo zou wegen. Dit is een gewicht wat ik voor zover ik weet vanaf de middelbare school niet meer heb gewogen. 

Toen kwam het moment waar ik vanaf de intake nogal tegenop had gezien: het eerste weegmoment.  Ik dacht zelf nog net onder de 100 kilo te zitten maar niks bleek minder waar. Ik woog maar liefst 105,8 kilo. Dit was zo confronterend voor mij dat ik toen besloot om er 110% voor te gaan en dat doel van 80 kilo hoe dan ook te gaan halen. Was het niet in de 12 weken dan binnen een afzienbare tijd.

Ik had bij Tim aangegeven dat ik ongeveer 3 keer in de week bij 1.2.b-fit wilde sporten. Per keer ongeveer 75 minuten. Hij had voor mij een schema gemaakt welke een combinatie van cardio en kracht training was. Dit hield het volgende in:

 • 15 minuten cardio
 • 5 krachtoefeningen
 • 10 minuten cardio
 • 5 krachtoefendingen
 • 10 minuten cardio

Verder liet hij mij de Benfit lijsten zien van de eerste week.
Om het beste resultaat te krijgen besloot ik ook alcohol voor de gehele periode te mijden. Ik verbaasde me niet alleen over de hoeveelheden maar ook over de compleetheid van de lijsten. Hiermee kon ik dag voor dag gestructureerd bezig zijn met mijn voeding met daarbij 3 keer per week sporten bij 1.2.b-fitt en 1 keer squashen in Nijmegen.

Ik ging met goede moed de eerste week in en hield me keurig aan het voorgeschreven schema.
Na de eerste week was ik al 1,1 kilo kwijt en dit motiveerde me alleen maar meer om de ingeslagen weg te blijven volgen. De weken gingen voorbij en het ene weegmoment was nog beter dan het voorgaande. Mijn strikte regime van voedsel, sporten en geen alcohol bleek zijn vruchten af te werpen en na 5 weken was die vervelende 100 kilo van de weegschaal af en woog ik 99,9 kilo. Een mijlpaal voor mij. Tuurlijk zaten er ook “mindere” weken bij waar ik ‘maar’ 800 gram verloor maar over algemeen viel ik 1 kilo of meer per week af.  Steeds meer mensen begon het op te vallen dat ik wat kilo’s kwijt was en vroegen me er naar. De complimenten stimuleerde me nog meer om door te gaan en mijn doel van 80 kilo kwam langzaam maar zeker dichterbij.  

Na 12 weken zat het programma erop en was het tijd om de balans op te maken. In 12 weken was ik ruim 13 kilo afgevallen en woog ik 92,6 kilo en was mijn vetmassa afgenomen van 40,94% naar 29,17%. Wat een resultaat en dat in 12 weken.  Omdat je jezelf af en toe ook moet belonen heb ik met mezelf afgesproken dat ik 1 weekend mocht “zondigen”. Ik kon weer met mijn vrienden een biertje drinken in de kroeg. Het is niet dat ik dat echt gemist had maar het was wel weer fijn om te kunnen doen. Qua eten heb ik dat weekend gewoon de voedingslijsten aangehouden dus eigenlijk viel het zondigen best mee.

Toen ben ik gaan denken hoe nu verder te gaan. Ik hoorde van William dat er ook een abonnement was voor het Benfit programma voor de duur van 6 maanden.
Ik heb toen besloten dit abonnement af te sluiten en door te gaan met de manier van sporten en eten zoals ik bezig was. Het bereikte resultaat hiermee was zo goed dus waarom zou ik nu ineens iets anders gaan proberen.

Week na week bleven de resultaten bij de weegmomenten prima en Tim vroeg zich af waar dit zou gaan eindigen. Het zou toch een keer wat langzamer moeten gaan? Fase 2 ging voorbij en op 30-06-2016 woog ik 82,9 kilo. 

Nu ik dit aan het schrijven ben zit ik al een paar weken onder mijn streefgewicht en weeg ik nu 78,7 kilo. In 27 weken ben ik ruim 28 kilo afgevallen, ben ik fitter geworden en is mijn vetpercentage van 38,8% naar 21,3% gegaan.

Als ik terug kijk op het afgelopen half jaar ben ik trots op wat ik heb bereikt. Ik heb een hoop moeten laten maar ik had nooit kunnen denken dat ik dit resultaat ging halen.
Mijn zelfvertrouwen is het afgelopen half jaar flink gestegen en ik kan weer normale kleding kopen.
Ik betrap mezelf er wel op in de winkel standaard te grote maten te pakken. Als ik dan terug moet voor een kleinere maat voelt dat alleen maar leuker aangezien het eerst andersom was.

Mijn vrienden en familie hebben ook zeker een grote rol gespeeld in mijn “transformatie”. Overal waar ik kwam of bleef eten werd er meteen gevraagd “wat mag je hebben dan halen we dat even” of als ik bleef eten werd zelfs het avondeten van mijn voedingslijsten klaar gemaakt. Wat is het fijn om zulke mensen om je heen te hebben.

Dit hele traject heeft voor mij niet echt eens als lijnen gevoeld maar meer de weg naar een betere en gezondere levensstijl waar ik niet meer vanaf wil stappen. Ik blijf lekker sporten en bewust omgaan met voeding. Tuurlijk kan je af en toe best eens slechter eten of drinken, zolang je daarna maar weer je balans terug vind.   

Wouter Gijsberts

Heb jij na het lezen van dit verhaal ook interesse in het Benfit-programma, meld je dan nu aan via onderstaand formulier:

 • * velden zijn verplicht.
                                           

Verruiming openingstijden

Per 01-04-2017 verruimen wij onze openingstijden. ma t/m do: 07:30 uur tot 22:00 uur vr: 07:30 uur tot 21:00 uur za en zo: 09:...

Lees meer

Studentenabonnement voor slechts €24,90 p.m.

Onbeperkt sporten en maandelijks opzegbaar..

Lees meer
Meer nieuws
 • Bootcamp

  Heerlijk sporten in de buitenlucht

  Ben jij een buitensporter(ster) en ben je iedere week op zoek naar een uitdaging, dan is Bootcamp Cuijk echt iets voor jou. Lekker een uur sporten in de natuur van Cuijk en omgeving.

  Lees meer
 • Actie studenten

  Studentenabonnement voor €24,90 p.m.

  Een abonnement voor slechts €24,90 incl. groepslessen dat maandelijks opzegbaar is!

  Lees meer
 • Personal Training

  Meer resultaat met Personal Training

  Personal Training 1.2.b-fitt biedt je resultaatgerichte en persoonlijke begeleiding. Je kunt hierbij denken aan begeleiding in training, voeding en leefstijl.

  Lees meer
 • Gratis Proefweek

  7 Day Try-Out!

  Sport een keer mee bij 12b-Fitt in Cuijk! Wij helpen jou die eerste stap zetten. Wij nodigen je uit voor een 7 Day Try-Out en ervaar het sporten bij 1.2.b-fitt.

  Lees meer